Мамо, не ме викай за вечеря, в игра съм. Това

...
 Мамо, не ме викай за вечеря, в игра съм. Това
Коментари Харесай

Признаха за зависимост компютърните игри

  " Мамо, не ме викай за вечеря, в игра съм ". Това от време на време е просто симпатично заяждане на младеж, само че може да бъде и обезпокоителен сигнал. Особено в случай че хлапето прекарва пред екрана повече време, в сравнение с в действителния свят.
Дългото задържане пред компютърни игри и пред онлайн порно към този момент е прието публично за взаимозависимост от Световната здравна организация. Преди няколко дни това бе вкарано в нейния лист, оповестиха психиатри. До момента публично оповестени зависимости бяха най-вече алкохолът, дрогата и хазартът, с най-ясно изразени акценти върху първите две. Въпреки че от ден на ден младежи страдат от взаимозависимост от игри или порно онлайн, до неотдавна те нямаха опция да получат терапия, в случай че не отидат в частни кабинети. Дори и тогава обаче те надали получават най-хубавото лекуване, като се има поради, че лекарите, готови да се борят с бичовете на новото време, се броят на пръсти. А в това време съществуват интернационалните компании, които са подготвени да заплащат на геймъри луди пари, единствено и единствено да вземат участие в надпревари и да изкарват още повече пари за тях.
За взаимозависимост от тези игри се брои

интервал от над 6 месеца, в които младежите главно играят

и изгубват интерес към всичко останало към себе си. Проблем при кибернаркоманите е това, че те са на много по-ниска възраст от останалите подвластни, да вземем за пример от алкохол и дрога, защото постоянно става дума за подрастващи деца, които жертват действителността поради страстите в играта. Психиатрите у нас от дълго време сигнализират за този проблем, само че все пак към момента няма лекари и центрове, които да се занимават със подвластните от игрите.

Психиатърът Иван Добринов, който е началник на поделение в болничното заведение в Раднево, разяснява, че при тях попадат най-често хора с комбинирана взаимозависимост -
хазарт и алкохол, хазарт и амфетамини или метамфетамин и компютърни игри. " За страдание профилирани стратегии няма. Алкохолът и стимулантите водят до " разтормозване " на държанието, назовават ги " спирачка на спирачките ". Ако спрат алкохола и опиатите, доста хора залитат в проблеми, свързани със секс, хазарт, онлайн залагания ", добави той.
На процедура в България няма готови експерти, които да лекуват подвластните от
залагания и секс, камо ли от компютърни игри, чиято специфичност е прекомерно друга. Лекарите в последните години към този момент приказват и за

взаимозависимост от обществените мрежи, в това число от лайковете, които получаваш

Интересното е, че даже Българската православна черква на уеб страницата си " Богоносци " предлага средства против " компютърната игромания " и я дефинира като взаимозависимост, преди този момент да е направено от Световната здравна организация. В България съществува и организация " анонимни хазартно подвластни ", като част от тях споделят, че страдат от комбинирани зависимости.
Каква е повода, заради която компютърните игри или онлайн порното се трансформират според като всяка друга? Основното е, че при тях се отделят повече ендорфини и допамин в мозъка, които светът назовава " хормони на щастието ". Благодарение на тях индивидът, който се намира пред компютъра, бутилката или амфетката, се усеща доста по-щастлив и задоволен, в сравнение с е в действителния свят.

След време мозъкът се отхвърля самичък да синтезира тези хормони

защото човек си ги доставя по изкуствен метод. А при дребните деца, които са пред компютъра, това лъжливо чувство е още по-силно, тъй като там си царят на Вселената и никой не подлага на подозрение теб и качествата ти, загубваш сериозното си възприятие и на процедура самичък си си стопанин. В Китай, Холандия, Съединени американски щати към този момент има открити клиники, които лекуват компютърната взаимозависимост, като лекуването е сходно на тази при наркоманиите - с физическа активност, спорт и никакъв достъп до компютри. Според експертите един от главните признаци е по този начин нареченият

крейвинг - импулсът човек да седне пред компютъра е неизпълним

да не приказваме, когато към този момент става дума да отвори играта в телефона. Когато играта стане приоритет пред съществени отговорности, в това число фамилни, към този момент би трябвало да се намерения дали не е нужна терапия. Същото важи и в случай че дребният геймър стане раздразним, затвори се в себе си и не желае да контактува с близките. Сънят се нарушава, а триумфът в учебно заведение спада. Често изпитва натрапливи положения, паники и боязън денем. Детето стартира да лъже, сходно на наркоманите, речникът му става все по-беден.
Разбира се, в днешния век, когато всеки вади мобилния си телефон още с влизането в метрото, е мъчно човек да реши кое е най-хубавото за детето му и да потърси психиатър в точния момент. Въпреки това количеството на зависимостите ще се множи - внимавайте изключително, в случай че те са две в едно. Защото от ден на ден деца смесват хапчета и алкохол.
 standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР